Oosterse salade met kip

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • 1 rode punt paprika
  • paksoi
  • 40 gr veldsla
  • 1/2 teentje knoflook, klein gesneden
  • verse gember, 0,5 cm, klein gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • Dressing
  • 0,5 el mosterd
  • 0,5 el Japanse sojasaus
  • 0,5 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 el sesamolie
  • zout en peper

Hoe te bereiden?

Maak een marinade van de sojasaus, olijfolie, knoflook, gember en peper. Leg hier de kipfilet, die je aan blokjes of reepjes hebt gesneden, in. Laat het minimaal een uur intrekken. Snij en was ondertussen tussen de paksoi. Eventueel kun je deze een paar minuutjes laten koken om ze iets zachter te maken. Was en snij de paprika, avocado en de veldsla. Doe alles in een grote slakommen en maak de dressing. Meng de dressing door de salade.

Grill of bak de kipfilet. Doe er op het laatst was sesamzaadjes doorheen. Leg de stukjes kipfilet op de salade.

, , , , ,

Reageer