Oosterse salade met kip

oosterse-salade-met-kip

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kipfilet
  • 1 avocado
  • 1 rode punt paprika
  • paksoi
  • 40 gr veldsla
  • 1/2 teentje knoflook, klein gesneden
  • verse gember, 0,5 cm, klein gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • Dressing
  • 0,5 el mosterd
  • 0,5 el Japanse sojasaus
  • 0,5 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 el sesamolie
  • zout en peper

Hoe deze salade te bereiden?

Maak eerst een marinade van de sojasaus, olijfolie, knoflook, gember en peper. Leg hier de kipfilet, die je aan blokjes of reepjes hebt gesneden, in. Laat het minimaal een uur intrekken. Snij en was ondertussen tussen de paksoi. Eventueel kun je deze een paar minuutjes laten koken om ze iets zachter te maken. Hierna was en snij je de paprika, avocado en de veldsla. Daarna doe je alles in een grote slakommen en maak de dressing. Meng dan de dressing door de salade.

Grill of bak de kipfilet. Op het laatst doe je er de sesamzaadjes doorheen. De stukjes kipfilet leg je mooi op de salade.

Meer salades met kip? Probeer bijv. eens de salade met gerookte kip en cashewnoten.

, , , , ,

Reageer