Salade melanzane

Ingrediënten (2 personen)

  • 75 gram veld sla of andere jonge bladsla
  • 1 aubergine
  • 2 trostomaten
  • 1 avocado
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 rode uit
  • parmezaanse kaas
  • Dressing
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Hoe te bereiden?

Snijd de aubergine, tomaten en mozzarella in dunne plakjes. Doe wat zout over de aubergine plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Bak de ze in de grillpan of koekenpan zacht. Bak de tomaten ook heel eventjes in een pan. Leg de plakken aubergines en tomaten op een bord. Snijd de rode uit in ringen en bak deze in een klein beetje olijfolie. Blus af met balsamico azijn. Snij de avocado doormidden en maak mooie plakjes of schijfjes. Doe dan de sla op een bord en schenk er een goede olijfolie over. Verdeel de aubergine, tomaten, avocado en mozzarella over de sla. Doe tenslotte de rode ui over de salade en strooi er wat geraspte parmezaanse kaas over.

 

, , ,

Reageer