Quinoasalade met rode biet en makreel

Ingrediënten (2-4 personen)

  • 100 gram quinoa
  • 200 gram gerookte makreel
  • 500 gram rode bieten
  • 1 elstar
  • 1 rode ui
  • 75 gram veldsla
  • Dressing
  • 2 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mierikswortelsaus
  • zout en peper

Hoe te bereiden?

Verwarm de oven voor op 200 gr. Was de bietjes en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze op een rooster in het midden van de oven en laat ze in ongeveer een uur gaar worden. Ze zijn gaar als je er met een satéprikker makkelijk in kunt prikken. Als de bietjes zijn afgekoeld, kun je het velletje er af stropen. Snij de bietjes en de appel in blokjes. Snipper de ui. Doe de bietjes, appel, ui en makreel in een grote kom. Maak de dressing en doe het door de bietjes. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wil je een lauwwarme salade dan doe je de quinoa er direct door. Anders laat je de quinoa eerst afkoelen. Doe op het laatst de veldsla erdoor.

Deze salade heb ik gevonden op: beebox.nl.

, , ,

Reageer