Salade met frambozen en gorgonzola

frambozen salade

Ingrediënten (4 personen)

  • 140 gr frambozen
  • 200 komkommer
  • 1 el frambozenazijn
  • 60 gr pecannoten
  • 1 el vloeibare honing
  • half bosje bieslook
  • 75 gr veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 70 gr parmaham
  • Dressing
  • 75 gr gorgonzola
  • 100 ml Griekse yoghurt

Hoe te bereiden?

Snij de komkommers in de lengte en daarna in partjes, besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat dit even staan. Rooster de pecannoten 3 minuten in een pan zonder olie of boter. Voeg dan de honing toe en bak nog 1 minuut. Leg ze daarna op een bord, los van elkaar, om af te koelen. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak deze fijn met een vork. Roer de yoghurt en de fijngesneden bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper. De veldsla besprenkelen met olie en de dressing in kleine porties over de sla verdelen. Maak kleine rolletjes van halve plakjes ham. Doe dan de komkommer, noten, paraham en frambozen over de sla.

Bron: Allerhande, juni 2017

, , ,

Reageer